Sep 10, 2009

The Illusionist

Cred ca majoritatea dintre voi ati vazut Les triplettes de Belleville.In caz ca nu aveti habar la ce ma refer,pe scurt,este un film de animatie realizat in maniera scolii franceze si pe care vi-l recomand sa-l vedeti.Filmul a fost de 2 ori nominalizat la Oscar.Dar nu a castigat niciodata,in 2003 fiind preferat mult mai celebrul Finding Nemo. In schimb a castigat alte premii.
V-am adus aminte de acest film din cu totul alt motiv.Regizorul filmului Sylvain Chomet lucreaza de cativa ani la un alt proiect.The Illusionist,este povestea unui artist entertainer a carui stea a apus.Fortat sa accepte tot felul de joburi prin baruri obscure sau diverse petreceri pentru a-si asigura existenta,el intalneste un tanar fan,lucru care ii va schimba intreaga viata.Filmul este bazat pe un script al lui Jacques Tati.Se pare ca in film va aparea chiar varianta animata a lui Tati.
Data de lansare inca nu a fost dezvaluita filmul fiind inca in productie.Trebuie sa nu uitam ca un film animat traditional implica mult mai multa munca si automat si un timp mai lung decat un film de animatie 3d.
Ultimele imagini lansate pe net arata foarte bine.(via Academy of Art Animation Notes)

3 comments:

Todoran-Rares Daniel Nicolae said...

filmul de animatie are site: http://www.lillusionniste-lefilm.com/

Cristis said...

Merci Daniel.Eu nu am vrut sa dau chiar totul.Cine e interesat cauta si va gasi, drept dovada si comentariu tau.Abia astept sa fie lansat.

cristian darstar said...

arata foarte bine
sa fie gata cat mai curand!