Sep 6, 2009

Anim'est 2009

In sfarsit dupa un an de asteptare Anim'est 2009 revine.M-am simtit asa bine la editia de anul trecut incat abia asteptam urmatorul festival.Inca de la finalul Anim'est 2008 am ramas cu impresia ca a fost cea mai reusita editie.Publicul s-a imbulzit la proiectii.La workshopuri.La intalniri.Am ramas placut surprins sa vad ca interes exista.

Destul de ciudat,tinand cont ca in Romania nu exista o scoala de animatie in adevaratul sens al cuvantului.Si aici as vrea sa-l mentionez pe domnul Radu Igazsag ,profesor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), unde preda cursuri de animatie in cadru catedrei de multimedia.Acest om s-a zbatut din rasputeri ca animatia romaneasca sa nu-si gaseasca sfarsitul.Si daca multi tineri studenti au apucat-o pe acest drum,acest fapt i se datoreaza acestui impatimit al animatiei.
Intre timp s-a depus si o petitie pentru infiintarea unei scoli de profil.Eu sper ca cineva sa realizeze necesitatea unei astfel de insititutii.

De aceea gasesc ca Anim'estul,printre alte cateva festivaluri nationale de animatie este indispensabil acestei arte.Vi-l recomand cu caldura daca sunteti in Bucuresti in perioada 2-11 octombrie si mai ales daca iubiti filmul de animatie.Mai ales ca la editia din acest an va avea loc retrospectiva Hayao Miyazaki,cel mai cunoscut regizor de animatie japonez.




Vor mai avea loc "intâlniri cu Mike Reiss (SUA), scenarist al filmelor Simpsons Family şi Ice age 4, Guilaine Bergeret (Franţa), reprezentant al SacreBleu production, un cunoscut producător şi distribuitor de scurt-metraje şi Marie Anne Fontainer (Franţa), decan al facultăţii Supinforcom, una dintre cele mai mari şcoli de animaţie din lume, sunt trei dintre evenimentele Anim’est care nu trebuiesc ratate. Georges Schwitzgebel (Elveţia), un clasic al animaţiei premiat la Cannes, Berlin, Annecy este invitatul special al acestei ediţii Anim’est."
Sper sa ne vedem acolo.O sa ma uit dupa voi.
Pentru alte informatii accesati situl oficial: www.animest.ro/

No comments: