Oct 11, 2009

Premiile Anim'est 2009




Animest si-a inchis portile.Nu inainte de a fi anuntati marii castigatori.
Ieri seara la Cinema Patria a avut loc in fata unei sali aproape pline,festivitatea de premiere.In cele din urma juriul a decis,trofeul Anim'est pleaca in Olanda.Mai jos aveti lista premiilor oferite in cadrul Anim'est 2009.

    Trofeul Anim’est pentru Cel mai bun scurt metraj, oferit de Institutul Cultural Român, în valoare de 2500 de euro, Fantoma de la cinema / The Phantom of The Cinema (r. Erik van Schaaik, Olanda, 2008)
    Premiul pentru Cel mai bun lung-metraj, oferit de Animax, în valoare de 1000 de dolari - Pianul din pădure / Piano Forest (r. Masayuki Kojima, Japonia, 2007)
    Premiul pentru Cel mai bun scurt-metraj, oferit de Stella Artois, în valoare de 1000 de euro - Mei Ling (r. Stéphanie Lansaque, François Leroy, Franţa, 2009)
   Menţiune Specială a juriului pentru un film de scurt-metraj - Aripi şi vâsle / Wings and Oars (r. Vladimir Leščiov, Letonia, 2009)
    Premiul pentru Cel mai bun film studenţesc, oferit de Este’n'est, în valoare de 500 de euro - Să nu conduci niciodată când eşti mort / Never drive a car when you’re dead (r. Gregor Dashuber, Germania, 2009)
   Menţiune Specială a juriului pentru un film studenţesc - Aşa spun păsările / According to Birds (r. Linde Faas, Olanda, 2008)
   Menţiune Specială a juriului pentru un film studenţesc - Soft Plants / Plante moi (r. Emma de Swaef, Belgia, 2008)
   Premiul pentru Cel mai bun film românesc, oferit de Centrul Cultural al Sectorului 6, în valoare de 2500 RON - Copacul Urban / Urban Tree (r. Vali Chincişan, România, 2009)
   Menţiune Specială a Juriului pentru un film românesc - Zgomot alb / White Noise (r. Marius Pandele, România, 2009)
   Premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Balkanimation, oferit de Toon Boom, constând în software în valoare de 1000 de dolari - Trei surori şi Andrei / Three Sisters and Andrey (r. Boris Despotov, Andrey Paounov, Bulgaria-Germania, 2009)
   Menţiune Specială a Juriului pentru un film din secţiunea Balkanimation - Firul Ariadnei / Ariadne’s Thread (r. Bertoti Attila, România-Ungaria, 2009)
   Premiul pentru Cel mai bun videoclip, oferit de Toon Boom, constând în software în valoare de 500 de dolari oferit de Toon Boom şi Estenest - Mexican Standoff (Falling into You) - Parson Brown (r. Bill Plympton, SUA, 2008)
   Menţiunea Specială a Juriului pentru un videoclip muzical - The Parachute Ending - Birdy Nam Nam (r. Steve Scott, Marea Britanie, 2009)
   Premiul pentru Cel mai bun clip publicitar - Căţelul negru pişăcios / Crazy Peeing Dog (Fabrica de desene: Daniel Panaitescu)
   Premiul Publicului, oferit unui film din secţiunea Mozaic-scurt metraj, constând în echipament în valoare de 300 de euro - Post! / Poşta! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008)
   Premiul pentru Întreaga Activitate - oferit doamnei Luminiţa Cazacu
   Si ca o mica completare,se pare ca am pierdut pariul.Filmul pe care mizam ca va castiga,White Noise a luat doar mentiune.Tot e bine tinand cont ca Marius Pandele este la prima participare la un festival de animatie.Deci viitorul e luminos.

No comments: